Tuesday, July 12, 2011

Anahata - Kalp Chakrası

Anahata - Kalp Chakrası   
Yeri: Gögüs merkezinde, kalbin olduğu yerde, öne doğru açılır
Sembol: 12 yapraklı lotus
Renk: Yeşil, pembe, altın sarısı
Doğa: El değmemiş doğa, pembe gökyüzü
Element: Hava
Duyu: Dokunma
Bilgisi: Kendini adama
Taşlar: Zümrüt, yeşim, pembe kuvars, turmalin
Beden Bölgesi: Üst sırt bölgesş, kalp, gögüs kafesi, akcigerler, dolaşım sistemi, deri, eller
Hormonlar: Timüs bezi
Mantra: YAM
 
Amacı ve İşlevi:
Tüm chakraların merkezidir. Duyusu dokunmadır, yani hem dokunma hem de dokunulma özelliklerine sahip olduğunu gösterir. Başkaları ile ilişki kurma, hoşlanma yeteneğini gösterir.
Bu chakranın amacı sevgi ile bütünleşmeye ulaşmaktır.
Bazen kendilerini üzüntü, acı veya kaybetme gibi duygular ile gösterseler bile derin bir ilişkiyi uyumu kalp chakrası ile gösteririz. Saf ve tamamen açık olduğunda bu chakra mutlak sevginin merkezidir.
Bir kez kendimizi sevdikten ve tüm geçmiş ve gelecek tecrübelerimizi, duygularımızı ve isteklerimizi de kabul ettikten sonra tüm yaşamı da kabul ederizz. Bu chakranın enerjisi çok güçlüdür. Bu enerji ile hastalıklar hızlıca iyileşebilir ve yaşam hızlıca dönüşebilir.
Uyumlu çalışma:
Doğal bir sıcaklık ve huzur yaşarsınız. Güven duyar, neşelenir, şefkat ve yardım etme isteği doğal bir şekilde oluşur. Tüm yaşam anlam kazanır, karşılık beklemeden alma, duyguların çalkantısız ve pürüzsüz olması ve tüm yaşamda neşe hissedilir. Yaşıyor olmanın ne demek olduğu daha iyi anlaşılır.
Uyumsuz çalışma:
Gerçekleştirdiğiniz her eylem için bir sonuç, bir taktir beklemeye başlarsınız. Bu nedenle yaşam doyumsuz gelmeye başlayacaktır. Hayata karşı güvensizlik başlar. Kendiniz sevmeyi bilmediğiniz gibi başkalarının size yönelttiği sevgiyi anlayamazsınız ve sürekli bir savunma ile gezersiniz. Bunun sonucu olarak bedende gelişmiş bir gögüs yapısı gözlemlenebilir.

No comments:

Post a Comment